2015. feb 15.

Citromos-álom luxus testvaj házilag

írta: Zsuzsa bach virágterapeuta
Citromos-álom luxus testvaj házilag

Citromos-álom testvaj házilag, a legjobb amit eddig készítettem shea vajból és aromaterápiás olajokból!

 

Mi kell hozzá?

3 ek bázis olaj (búzacsíra-, avokádó- szőlőmag- vagy mandula - bőrtípusodnak megfelelően)

28 g bio shea vaj - legjobb a finomítatlan, de ha finomított az sem baj...

8 g kókuszolaj - legjobb az első préselésű, ennek hiányában a főzésre használt kókuszolaj is megteszi

8 g kakaóvaj pasztilla

illatosító olajok - 8 csepp vanília, 3 csepp citromfű és 2 csepp bergamott aromaterápiás olajok

citromfu-vanilia-shea-testvaj-hazilag.jpg

Ettől a testvajtól olyan illatod lesz mint egy édes vaníliás citromos süteménynek :) Mámorítóan kellemes és a párod se fog tudni neked ellenállni!! Hát nem ez a cél, hogy elvarázsoljuk magunkat és őt is.

Először a citrusos illatot érzed, aztán megjelenik a mély édeskés vanília, ami egyszerűen elandalít, és boldogságot sugároz, elmosolyodsz mikor használod. :)

Az ápoló olajoknak köszönhetően táplálod a bőröd méreganyagoktól mentesen! Az illóolajok tonizálják, felfrissítik a bőrt,  csökkentik a ráncokat, hegeket, nyúlásokat. Vanília növeli a szerelmi vágyat :))) - kell ennél több?

Magas falú edénybe tedd a shea-t, a kakaóvajat és a kókuszolajat. Vízfürdő felett olvaszd fel a hozzávalókat. Figyelj rá hogy olvadjon, ne forrald, kevergesd végig.

Ha már felolvadtak vedd le a gőzről, és add hozzá a bázis olajat, amit választottál és elegyítsd őket.   Ezt a keveréket tedd be a mélyhűtőbe vagy hideg helyre pár percre, hogy lehűljön, nem kell hogy megfagyjon. Mikor már kezd hűlni tedd bele az aromaterápiás illóolajokat a vaníliát, a bergamottot és a citromfüvet , és robotgéppel jó alaposan dolgozd össze. Kezdetben ragacsos lesz, de ne add fel, minél több levegő kerül a bele annál habosabb lesz, akkor  jó! Pár percig dolgozd át robotgéppel, kívánt állag eléréséig. Tedd egy szép testvajas, laposabb tégelybe, amibe bele tudsz nyúlni, így kényelmes lesz használni.

Nem tartalmaz mesterséges illatanyagot, színezéket, SLS-t és parabén származékot,ezért akár babádra is kenheted.

Ez élő anyag! Ha nem használod minden nap tedd a hűtőbe, ekkor kicsit keményebb lesz, de a melegben szépen visszapuhul. a kezedben szépen felolvad és jól kenhető lesz, amit beszív a bőröd. Felejtsd el az ipari krémek, testvajak után érezhető ragacsos érzést, ami főként a kőolaj származékok miatt van.

 

 

Szólj hozzá

citromfű aromaterápia shea vaj kakaóvaj bergamott házikence testvaj testvaj házilag