2014. sze 06.

Első hét a suliban...

írta: Zsuzsa bach virágterapeuta
Első hét a suliban...

Hogy vettétek az akadályt az első héten az oviban, suliban, netán a bölcsiben?


Remélem minden kis lurkó élvezi és kíváncsian, érdeklődéssel fordul az új nevelő, óvónéni felé és kezdődik a barátkozás, ismerkedés az új gyerekekkel.
Nálunk minden rendeben, kopp kopp, lányom szerint az iskola jobb, mint az ovi.. :)) Mindenkit szeret, barátkozik, bátran felszólal, élvezi a kihívásokat és az új feladatokat! Amitől legjobban féltünk a reggeli felkelés sem okoz problémát, nincs reggeli huza-vona az ébredés-készülődés-reggeli-elindulás 4 sarkalatos problémájával..

Ha Nálatok mégsem így lenne,  vagy aggódnál csemetéd viselkedése miatt, akkor légy türelmesebb! Csak szelíden, ne noszogasd!
Hallgasd meg, kérdezz, figyelj!

Ha mégsem ajánlom a Bach virágterápia gyógyító virágesszenciákat a szorongás és félelem oldására, a bizalom, nyitottság, pozitív kommunikáció megteremtéséhez!

Bízz a gyermekedben, a nevelőben, de a legfontosabb hallgass ösztöneidre, megérzésedre.

Már előre elkészített kombinációim gyerekeknek és szülőknek:

Bach_esszencia_gyerekcsepp.jpg

bach_csepp_beszoktatas.jpg

 

Nagyon jó könyv nagyon ajánlom minden szülőnek:

" Beszélj úgy, hogy érdekelje. Hallgasd úgy, hogy elmesélje"c. könyv
Gondolom többen is ismeritek!

IMG_2006.jpg

 

Gyakorlati tippek, példák, szituációkon keresztül tanítja az
agresszió nélküli kommunikációt, a sikeres gyerek-szülő kapcsolatokhoz! Nagyon hasznos, nálunk jól működött, hogy a gyerek hiszti, ordibálás, artikulálatlan sírás helyett, megtanulja az érzelmeit másképp kifejezni, szavakba önteni érzéseit, és erről beszélni is tudjon. Ezzel építed ki a bizalmat, azt a szeretetteljes kötődést, amikor a gyerek érzi, hogy őt totálisan elfogadják a családban!
Igy talán a tinédzser kori lázadás sem lesz akkor, és kamasz korában nem rád csapja rád az ajtót, és nem a "semmi" lesz a válasz, ha kérdezel valamit....

most kell elkezdeni változni...

Szólj hozzá

gyereknevelés Bach virágterápia